blokzincir-02@4x

BZLAB

Ekibimiz

1-Taner-Dursun-img

Dr. Taner Dursun

Laboratuvar Yöneticisi, Blokzincir Çözüm Mimarı
Lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 1994 yılında almıştır. Aynı bölümden aldığı yüksek lisans derecesinden sonra doktora çalışmasını, Merkeziyetsiz ve Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemlerinin Politika Tabanlı Yönetimi başlığı altında yürütmüştür. 1998 yılından beri, TÜBİTAK BİLGEM'de (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi), Bilgi Güvenliği, Kriptoloji, Dağıtık Sistemler, Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemleri, Güvenlik Yönetim Sistemleri, Yazılım Mühendisliği içerikli ulusal ölçekteki çeşitli Ar-Ge projelerinde, geliştirici, analist, sistem mühendisi ve proje yöneticisi olarak çalışmıştır. Hâlen Kıdemli Başuzman Araştırmacı rolünde, 2018 yılından itibaren çalışmaya başladığı TÜBİTAK BİLGEM Blokzincir Araştırma Laboratuvarı’nın yöneticiliğini yapmaktadır. Güncel çalışma konuları arasında, blokzincir teknolojisi, blokzincir yönetişimi, dijital paralar, blokzincir mimarileri, blokzincir güvenliği, merkezî olmayan kimlik yönetim sistemleri ve dijital varlık saklama bulunmaktadır.
2-Mustafa Takaoğlu profile-pic

Dr. Mustafa Takaoğlu

Laboratuvar Yönetim Yardımcısı, Blokzincir Uzmanı
Lisans derecesini İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü alanında 2014 yılında almıştır. Yüksek lisans derecesini İstanbul Aydın Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü alanında 2016 yılında, "Birkaç Veri Kümesi ile WEKA ve MATLAB Üzerinde Kümeleme Algoritmalarının Karşılaştırılarak İncelenmesi" tez başlığı altında almıştır. Doktora derecesini İstanbul Aydın Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü alanında 2022 yılında, "Blokzincir Teknolojisine Dayalı, Şifreleme ve Steganografi Teknikleri Kullanılan, Yüksek Güvenlikli Bilgi Değişim Algoritması" tez başlığı altında almıştır. 2019-2022 tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde akademisyen olarak çalışmış olup, 2020-2022 yılları arasında İAÜ Blokzincir Uygulama ve Araştırma Merkezi yöneticisi olarak görev almış ve çok sayıda uluslararası konferans ve webinar gerçekleştirmiştir. Çalışma konuları arasında veri bilimi, veri güvenliği ve blokzincir teknolojisi bulunmaktadır. 2022 yılı itibariyle TÜBİTAK BİLGEM Blokzincir Araştırma Laboratuvarında Blokzincir Uzmanı rolünde çalışmaktadır.
user-3d-icon

Hasan Er

Teknik Lider, Çözüm Mimarı
Lisans derecesini Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden almıştır. Uzun süredir TÜBİTAK BİLGEM'de (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi), Bilgi Güvenliği, Kriptoloji, Dağıtık Sistemler, Güvenlik Yönetim Sistemleri, Gömülü Yazılım, Yazılım Mühendisliği içerikli, ulusal çaplı çeşitli Ar-Ge projelerinde, geliştirici, analist, sistem mühendisi ve teknik lider olarak çalışmıştır. Hâlen Kıdemli Başuzman Araştırmacı rolünde, TÜBİTAK BİLGEM Blokzincir Araştırma Laboratuvarı’nda çalışmaktadır. Güncel çalışma konuları arasında, blokzincir teknolojisi, dijital paralar, akıllı sözleşme ve merkeziyetsiz uygulamalar ve yeni nesil merkezî olmayan kimlik yönetim sistemleri bulunmaktadır.
4-BBGVesikalik

Burçin Bozkurt Günay

Teknik Lider, Çözüm Mimarı
Lisans ve yüksek lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2000 ve 2003 yıllarında almıştır. 2021 yılından beri Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde, Yapay Zekâ konusunda doktora çalışmasına devam etmektedir. 2000-2003 arasında MilSOFT AŞ’de yazılım mühendisi olarak çalışmıştır. 2003-2021 arasında TÜBİTAK BİLGEM'de e-Kimlik Teknolojileri, MobiI-ID ve Federated ID Teknolojileri içerikli ulusal ölçekteki Ar-Ge projelerinde, geliştirici, sistem mühendisi, iş paketi ve proje yöneticisi olarak çalışmıştır. EU Horizon programı dâhilinde yürütülen uluslararası projelerde kurum sorumlusu olarak görev almıştır. CMMI Level-3 sertifikasyonu alma amaçlı kurulan Teknik Süreç Yönetimi Grubunun yöneticiliğini yapmıştır. 2021-2022 tarihleri arasında Turkcell Teknoloji şirketinde Principal Cloud Storage Developer olarak çalışmıştır. Hâlen Başuzman Araştırmacı rolünde, TÜBİTAK BİLGEM Blokzincir Araştırma Laboratuvarı’ndaki projelerde teknik liderlik yapmaktadır. Güncel çalışma konuları arasında, blokzincir teknolojileri ve merkezî olmayan uygulamalar bulunmaktadır.
5-nevzat_ozcandan

Nevzat Özcandan

Uzman Araştırmacı, Blokzincir Geliştiricisi
Nevzat Özcandan, lisans derecesini Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde 2016 yılında, yüksek lisans derecesini ise Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde 2022 yılında tamamlamıştır. Mezuniyetinin ardından, NETAŞ’ta 4.5 G LTE Macrocell Baz İstasyonu Projesi'nde yazılım mühendisi olarak çalışmıştır. Ardından 2018 yılında BİLGEM'de çalışmaya başlamıştır. Java, C/C++, Javascript programlama dillerinde; Blokzincir Teknolojileri, Kriptoloji, Backend-Frontend, Docker alanlarında uzmandır. Araştırma konuları blokzincir (Ethereum, Hyperledger Fabric/Indy, Quorum), kripto paralar, akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar (Dapp) ve kimlik yönetim sistemleridir (DIDs).
6-abdulhamit_kumru (2)

Abdulhamit Kumru

Araştırmacı, Blokzincir Geliştiricisi
Abdulhamit Kumru, lisans öğrenimini 2021 yılında Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. 2020 yılında TÜBİTAK BİLGEM'de aday araştırmacı olarak göreve başlamıştır. 2021 yılında araştırmacı olarak çalışmaya başlamıştır. Araştırma konuları ve ilgi alanları Yazılım Geliştirme, Linux & Unix, Dağıtık Sistemler, Kriptoloji, Bulut Teknolojileri, Blokzincir ve Açık Kaynak Yazılımdır.
7-caner_emec

Caner Emeç

Araştırmacı, Blokzincir Geliştiricisi
Caner Emeç, çift ana dal programı kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Bölümünü 2019 yılında ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü 2021 yılında tamamlamıştır. 2020 yılından itibaren TÜBİTAK BİLGEM’de aday araştırmacı olarak çalışmaya başlamış, 2021 yılında ise araştırmacı olarak görev almıştır. Araştırma konuları arasında blokzincir teknolojileri (Hyperledger Fabric, Ethereum, Avalanche, Cosmos), blokzincirler arası haberleşme ve konsensüs algoritmaları bulunmaktadır.
selin kara

Selin Demir

Araştırmacı, Blokzincir Geliştiricisi
Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2020 yılında mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2021 yılı itibariyle TÜBİTAK BİLGEM Blokzincir Araştırma Laboratuvarı'nda araştırmacı olarak çalışmaya başlamıştır. Blokzincir teknolojileri araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmaktadır. Aktif çalışma konuları arasında akıllı sözleşmeler ve Hyperledger Fabric tabanlı sistemler bulunmaktadır.
9-ali-dogan-img-1

Ali Doğan

Araştırmacı, Blokzincir Geliştiricisi
Ali Doğan, 2021 yılında lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünde tamamlamıştır. Mezuniyetinin ardından TÜBİTAK BİLGEM'de Araştırmacı olarak göreve başlamıştır. Yüksek lisans eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi Güvenliği ve Kriptografi Programı'nda devam etmektedir. Araştırma konuları blokzincirde mahremiyet arttırıcı teknolojiler, kripto algoritma analizi ve homomorfik şifreleme üzerinedir.
10-sibel-kurt-toplu-img-1

Sibel Kurt Toplu

Araştırmacı, Kriptoloji Uzmanı
Lisans derecesini Hacettepe OFMA Bölümü Matematik anabilim dalında 2015 yılında almıştır. Ardından Hacettepe üniversitesi Matematik Bölümünde yüksek lisans eğitimine başlamış ve 2017 yılında cebirsel sayı cisimleri, neredeyse mükemmel diziler, hadamard matrisleri ve kriptografik fonksiyonların kullanıldığı "γ-Butson-Hadamard Matrisleri ve Onların Kriptografik Uygulamaları" adındaki tezini yazmıştır. Doktora eğitimine 2017 yılında yine aynı üniversitede aynı bölümde başlamış, sıfır bilgi kanıtı protokollerinde yer alan hata düzeltme kodları ve bu kod ailelerin özellikleri konusunda tez çalışmalarına devam etmektedir. 2022 yılında TÜBİTAK BİLGEM Blokzincir Araştırma Laboratuvarı'nda çalışmaya başlamıştır. Blokzincir teknolojisi, kripto paralar, sıfır bilgi kanıtları konularında araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürmektedir.
11-selcuk-aytan-img-1

Selçuk Aytan

Başteknisyen, Ağ Altyapı Sorumlusu
BİLGEM Blokzincir Laboratuvarında Başteknisyen olarak bulut altyapılarının kurulum ve idamesi, network tasarımı ve proje çalışma ortam sorumluluklarını yürütmektedir.
12-Fehime B Foto

Fehime Bıyıklıoğlu

Sistem Mühendisi
Lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2003 yılında almıştır. Yüksek lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2005 yılında “Hareket Bilinçli, Güvenilir Ad Hoc Ağ Yönlendirme Protokolleri” tez başlığı altında almıştır. 2004 yılından beri TÜBİTAK BİLGEM’de (Bilişim ve Bilgi Güvenliği Ileri Teknolojiler Araştırma Merkezi) Akıllı Kart İşletim Sistemi, e-Kimlik Teknolojileri, Dağıtık Sistemler, Bilgi Güvenliği içerikli Ar-Ge projelerinde yazılım mühendisi, analist ve sistem mühendisi olarak çalışmıştır. Hâlen Dijital Varlık Teknolojileri, Sistem Mühendisliği ve Proje Yönetimi Biriminde Blokzincir ve Millî Açık Anahtar Altyapısı Projelerinde Başuzman Araştırmacı ve Sistem Mühendisi olarak çalışmaktadır.
13-oznur-mut-sagdicoglu-img-1

Dr. Öznur Mut Sağdıçoğlu

Başuzman Araştırmacı, Kriptoloji Uzmanı
Doktora, yüksek lisans ve lisans derecelerini ODTÜ Matematik Bölümünde almıştır. Doktora tezini "On finite groups admitting a fixed point free Abelian operator groups whose order is a product of three primes" adlı çalışmasıyla gruplar teorisi üzerine 2009 yılında tamamlamıştır. Teorik ve uygulamalı kriptolojide yaklaşık 20 yıllık deneyime sahiptir. 2005-2021 yılları arasında TÜBİTAK BİLGEM UEKAE'de (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü) Kriptografik algoritmaların ve Kriptografik protokollerin tasarımı, geliştirilmesi ve analizleri konularında ulusal Ar-Ge projelerinde kriptoloji uzmanı, bilgi güvenliği uzmanı ve proje yürütücüsü olarak çalışmıştır. Hâlen Millî Savunma Üniversitesi Alparslan Savunma Bilimleri ve Millî Güvenlik Enstitüsü Siber Güvenlik Biriminde ve ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü Kriptografi Bölümünde Kriptoloji, Kriptografik Protokoller ve Bilgi Güvenliği kapsamında dersler ve eğitimler vermektedir. Faaliyet alanları kriptografi, kriptoanaliz, bilgi güvenliği ve siber güvenlik olup blokzincir teknolojileri, dijital varlıklar, anahtar yönetimi, sıfır bilgi ispatı protokolleri, homomorphic şifreleme, çok taraflı hesaplama (Multi party computation-MPC) ve Dağıtık Cüzdan teknolojileri (DLT) güncel çalışma konuları arasında yer almaktadır.
Orhun kara e1693988670219

Prof. Dr. Orhun Kara

Başuzman Araştırmacı, Kriptoloji Uzmanı
Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Bilkent Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümünden aldıktan sonra doktora sonrası çalışmalarını Fransa'da tamamlamıştır. BİLGEM Kriptoloji Bölümünde pek çok sistemin kriptografik tasarımında rol almıştır.
14-mehmet-emin-gonen-img

Dr. Mehmet Emin Gönen

Başuzman Araştırmacı, Kriptoloji Uzmanı
Mehmet Emin Gönen, lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümünden almıştır. Yüksek lisans derecesini, Bahçeşehir Üniversitesi Uygulamalı Matematik Bölümünden almıştır. Gebze Teknik Üniversitesi Matematik Bölümündeki doktora çalışmasını 2022 yılında bitirdi. Doktora çalışmasını eliptik eğri kriptolojisi ve izojeni tabanlı post quantum kriptografik algoritmalar üzerinde tamamlamıştır. TÜBİTAK BİLGEM'de Başuzman Araştırmacı ve bölüm sorumlusu olarak çalışmaya devam etmektedir. BİLGEM bünyesindeki bilgi güvenliği ve kriptoloji alanındaki birçok projede, kriptografik algoritma ve protokol tasarımında yer almıştır. Hâlihazırda takip ettiği araştırma konuları sıfır bilgi ispatları, mahremiyet tabanlı kriptografik protokoller, blokzincir güvenliği ve post-quantum kriptografik algoritmalardır.
15-fatih-demirbas-img-1

Fatih Demirbaş

Kıdemli Uzman Araştırmacı, Kriptoloji Uzmanı
Lisans derecesini, 2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümünden almıştır. 2011-2013 yılları boyunca Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümünde yüksek lisans çalışmalarına Oyun Teorisi üzerinde devam etmiş olup "Müzakerelerdeki Bilgi Birikimi ve Konuşma Sırası" adlı tez çalışması ile mezun olmuştur. Kriptoloji ve blokzincir ile tanıştıktan sonra başladığı yüksek lisans çalışmaları sonrasında ise 2021 yılında Marmara Üniversitesi Bilgi Güvenliği Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans çalışmasında, simetrik şifreleme algoritmaları ve kripto analizleri üzerine yoğunlaşmış olup "Blok Şifreleme Algoritmalarına Uygulanan İntegral Analizinin Geliştirilmesi" adlı tez çalışması ile mezun olmuştur. TÜBİTAK BİLGEM'de kıdemli uzman araştırmacı olarak çalışmaktadır. 2018 yılından itibaren BİLGEM bünyesindeki birçok projede, kriptografik algoritma ve protokol tasarımında yer almıştır. İlgi alanları olan mahremiyet tabanlı kriptografik protokoller, sıfır bilgi ispatları, blokzincir güvenliği, simetrik kriptografik yapı taşlarının tasarım ve analizi konularında araştırmalarını sürdürmektedir.
17-muhammet-yıldız-img-1

Dr. Muhammet Yıldız

Başuzman Araştırmacı, Yazılım Uzmanı
Lisans derecesini Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini ise Gebze Teknoloji Üniversitesinde aynı alanda tamamlamıştır. Doktora çalışmasını 2016 yılında Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde bitirmiştir. Doktora çalışmasını, yapay zekâ, makine öğrenmesi konularında ve biyometrik alanında yoğunlaştırmıştır. TÜBİTAK E-Kimlik Grubunda teknik liderlik ve yazılım geliştirme faaliyetlerine devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Yeni Nesil Pasaport, KKTC Kimlik Kartı ve birçok H2020 Avrupa Birliği Projesi'nde Sistem Mühendisliği, Yazılım Geliştirme ve Test faaliyetleri gerçekleştirdi. TÜBİTAK E-Kimlik Dijital ID çalışmaları kapsamında TÜBİTAK DID SDK’sının geliştirilmesi ve sürdürülmesi faaliyetlerini yürütmektedir. Java, Rust, C/C++, Javascript programlama dillerinde; Linux/MacOS, Devops, Kriptoloji, Backend-Frontend, Docker, Cloud, Terraform alanlarında uzmandır.
18-sedat-çiftçi-img-1

Sedat Çiftçi

Başuzman Araştırmacı, Yazılım Uzmanı
Lisans ve yüksek lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. TÜBİTAK E-Kimlik Grubunda teknik liderlik ve yazılım geliştirme faaliyetlerine devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, KKTC Kimlik kartı ve birçok H2020 Avrupa Birliği Projesi'nde Sistem Mühendisliği, Yazılım Geliştirme ve Test faaliyetleri gerçekleştirdi. TÜBİTAK E-Kimlik Dijital ID çalışmaları kapsamında Dijital Cüzdan geliştirilmesi faaliyetlerini yürütmektedir..
enes e1693997900348

Enes Yücer

Kıdemli Uzman Araştırmacı, Yazılım Uzmanı
BİLGEM'de kıdemli uzman araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Dijital ID çalışmaları kapsamında, yeni nesil merkeziyetsiz kimlik SDK ve Agent geliştirme konularında uzmandır.
Dr. Alpaslan Burak Eliacik

Dr. Alpaslan Burak Eliaçık

Kıdemli Başuzman Araştırmacı, Teknik Lider
Dr. Alpaslan Burak Eliaçık, lisans derecesini Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2007 yılında almıştır. Ardından 2009 yılında Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2017 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde, finans araştırma alanı üzerinde makine öğrenmesi tekniklerini kullanan tezini tamamlayarak doktor ünvanını almıştır. Dr. Alpaslan Burak Eliaçık, 2010 yılından bu yana TÜBİTAK BİLGEM UEKAE’de farklı alanlarda gerçekleştirilen Ar-Ge projelerinde Araştırmacı, Yazılım Mühendisi, Teknik Lider ve Ürün Yöneticisi gibi çeşitli rollerde görev almıştır. 2022 yılından itibaren Kıdemli Başuzman Araştırmacı rolünde, TÜBİTAK BİLGEM UEKAE'deki Ar-Ge projelerinde Teknik Lider olarak görev yapmaktadır. Güncel çalışma konuları arasında dijital varlıklar, yapay zeka ve merkeziyetsiz finans yer almaktadır. Dr. Alpaslan Burak Eliaçık, evli ve bir çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
ismet abaci

İsmet Abacı

Uzman Araştırmacı, Kıdemli Yazılım Geliştirici
İsmet Abacı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur ve Marmara Üniversitesinde Blokzincir alanında yüksek lisans yapmıştır. 2020 yılından bu yana TÜBİTAK BİLGEM UEKAE'de yazılım mühendisi olarak görev yapmaktadır. Mesleki olarak back-end yazılım, kümeli sistemler, blokzincir teknolojileri ve performans analizi üzerine yoğunlaşmıştır. İyi derecede İngilizce bilen İsmet Abacı aktif olarak yazılım sektöründe çalışmaktadır.
YilmazBurakBas

Yılmaz Burak Baş

Araştırmacı
Yılmaz Burak Baş, lisans öğrenimini 2023 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. 2022 yılında TÜBİTAK BİLGEM'de SIMD konsepti üzerine çalışarak Görüntü İşleme adımlarının hızlandırılması konusunda staj yapmıştır. 2023 yılında, Blokzincir Araştırma Laboratuvarı'nda araştırmacı olarak çalışmaya başlamıştır. Araştırma konuları akıllı sözleşmeler, merkeziyetsiz uygulamalar ve kimlik yönetim sistemleridir.

BZLAB

Program Yönetimi

22 Ismail Gunes

Dr. İsmail Güneş

Dijital Varlıklar Müdür Yardımcısı
Dr. İsmail GÜNEŞ, 2022 yılından itibaren TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü (SGE) Müdürü olarak görev yapmaktadır. Dr. İsmail GÜNEŞ, İstanbul Atatürk Fen Lisesini tamamladıktan sonra lisans eğitimini 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Ardından 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlamıştır. 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinde makine öğrenmesi alanında tezini tamamlayarak doktor unvanını almıştır. Dr. İsmail GÜNEŞ, 2003 yılından bu yana TÜBİTAK BİLGEM UEKAE’de bilgi güvenliği alanında önemli görevler üstlenmiştir. Yazılım Mühendisi, Teknik Lider, Proje Yöneticisi ve Bölüm Sorumlusu gibi çeşitli rollerde görev almıştır. Aynı zamanda 2020 yılından bu yana TÜBİTAK BİLGEM UEKAE Dijital Varlık Teknolojileri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini de başarıyla sürdürmektedir. Dr. İsmail GÜNEŞ, evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
23-Onur Koyuncu

Onur Koyuncu

Proje Yönetim Ofisi Sorumlusu
Onur Koyuncu, lise öğrenimini Kadıköy Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra 2009 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce MBA bölümünde tamamlamıştır. İş hayatına 2009 yılında Nortel Networks Netaş'ta Yazılım Geliştirme Mühendisi olarak başlamış olup, 2011 yılından itibaren Türk Telekom grup şirketlerinden olan ARGELA'da sırasıyla Teknik Proje Yöneticisi, Sistem Mühendisi ve Proje Yöneticisi olarak farklı projelerde görev almıştır. 2017 yılında Savunma Sanayisi Başkanlığı iştiraki olan ULAK Haberleşme AŞ'nin kurucu personel ekibinde yer alarak başta 5G ve Yazılım Tanımlı Ağlar teknolojileri olmak üzere birçok sivil ve askerî projede Program Yöneticisi ve Proje Bölüm Yöneticisi olarak görev almıştır. 2022 yılından itibaren TÜBİTAK BİLGEM'de Proje Yönetimi ve Sistem Mühendisliği Birim Yöneticisi olarak çalışmaktadır. Hâlihazırda Askerî ve Sivil Mesajlaşma Sistemleri, E-Kimlik, Dijital Kimlik, Blokzincir Teknolojileri, Açık Anahtar Altyapıları ve Güvenlik Sistemleri üzerine çalışmalarına devam etmektedir.
Mustafa Ozdemir img

Mustafa Özdemir

Proje Yöneticisi
Lisans derecesini Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden almıştır. Yüksek Lisans derecesini MBA üzerine tamamlamıştır. PMP, PSM gibi proje/ürün yönetimi üzerine çeşitli sertifikalarla kariyer gelişimine devam etmiştir. Çalışma hayatına mühendis olarak başlamış sonrasında satış, ürün, çözüm ve proje yönetimi olarak devam etmiştir. Yurtiçi ve yurt dışında, uluslararası firmalarda çalışmış, 2022 itibarıyla TÜBİTAK BİLGEM’de çalışmaktadır. Hâlihazırda Blokzincir ve Millî Açık Anahtar Altyapısı Projelerinde Program Yöneticisi olarak çalışmaktadır.

BZLAB

Aday Araştırmacılar

Ahmet Faruk Kargi scaled e1694171959880

Ahmet Faruk Kargı

Stajyer
Dapp, Web3, NFT, Digital Wallet
Ahmet Bakcaci 1 e1694172379784

Ahmet Bakçacı

Stajyer
Dapp, Web3, NFT, Digital Wallet
Ege Dirioz e1694172415797

Ege Diriöz

Stajyer
Dapp, Web3, NFT, Digital Wallet

BZLAB

Eski Çalışanlarımız
user-3d-icon

Dr. Mehmet Sabir Kiraz

Blokzincir Koordinatörü, Lab. Yöneticisi
user-3d-icon

Fatih Birinci

Blokzincir Koordinatörü
user-3d-icon

Dr. İsa Sertkaya

Başuzman Araştırmacı, Lab. Direktör Yrd.
user-3d-icon

Dr. Muhammed Ali Bingöl

Başuzman Araştırmacı, Kriptoloji Uzmanı
user-3d-icon

Öznur Kalkar

Uzman Araştırmacı, Kriptoloji Uzmanı
user-3d-icon

Dr. Neyyire Deniz Sarıer

Uzman Araştırmacı, Kriptoloji Uzmanı
user-3d-icon

Özer Koray Akdemir

Uzman Araştırmacı
user-3d-icon

Ahmet Çakmak

Araştırmacı, Blokzincir Geliştiricisi
user-3d-icon

Etkin Pınar

Araştırmacı, Blokzincir Geliştiricisi
user-3d-icon

Mert Şamil Gül

Araştırmacı, Blokzincir Geliştiricisi
user-3d-icon

Dr. Mehmet Sabir Kiraz

Blokzincir Koordinatörü, Lab. Yöneticisi
user-3d-icon

Fatih Birinci

Blokzincir Koordinatörü
user-3d-icon

Dr. İsa Sertkaya

Başuzman Araştırmacı, Lab. Direktör Yrd.
user-3d-icon

Dr. Muhammed Ali Bingöl

Başuzman Araştırmacı, Kriptoloji Uzmanı
user-3d-icon

Öznur Kalkar

Uzman Araştırmacı, Kriptoloji Uzmanı
user-3d-icon

Dr. Neyyire Deniz Sarıer

Uzman Araştırmacı, Kriptoloji Uzmanı
user-3d-icon

Özer Koray Akdemir

Uzman Araştırmacı
user-3d-icon

Ahmet Çakmak

Araştırmacı, Blokzincir Geliştiricisi
user-3d-icon

Etkin Pınar

Araştırmacı, Blokzincir Geliştiricisi
user-3d-icon

Mert Şamil Gül

Araştırmacı, Blokzincir Geliştiricisi

Menü

Bizi Takip Edin

© 2024 TÜBİTAK BİLGEM | Her Hakkı Saklıdır.